Zene, zene, zene! Ez Siménfalvy Ágota élete

Cím: Zene, zene, zene! Ez Siménfalvy Ágota élete
Dátum: 2009.06.11.
Forrás: Zene.hu

Zenerégész rovatunkban leporoljuk a múlt emlékeit és felelevenítjük, mi is történt adott napon a zenei világban. Most a születésnapos Siménfalvy Ágotát köszöntjük.

A művésznő 1976. június 11-én született Budapesten. Édesapja, Siménfalvy Lajos színművész volt, színészdinasztia sarja.

A kislány is korán megismerkedett a művészetekkel, hiszen hat éves korától tagja volt a Magyar Rádió Gyermekkórusának, amelyet Reményi János vezetett, így a világ számos országában énekelt komolyzenei, templomi koncerteken és az MRT hangfelvételein.

Nem kerülte el a hangszeres tanulmány sem, tíz évig tanult zongorázni Szirányi Jánostól. Nyolc éves korától Igaz Lucy tanodájában táncolt, ahol balett, jazz-balett, stepp, színpadi tánc képzést kapott. Innen került a Lakner Lívia által vezetett Guttenberg Gyermekszínházba, ahol három évig szerepelt gyerekdarabokban.

Középiskolában is a zenéről szólt minden

Középiskolai tanulmányait a Városmajori Gimnázium zenei tagozatán folytatta, ahol az Angelica leánykarral számos versenyen vett részt és közreműködött a leánykar CD-felvételein Gráf Zsuzsa vezényletével. A gimnázium színjátszó körének egyik előadásával szerepelt az Országos Diákszínjátszó fesztiválon, így került a Pinceszínház akkor alakuló társulatának növendékei sorába. Ezt követően felvételt nyer az Operett Színház stúdiójába, ahol Mikolay László osztályába, került és megkapta első nagyszínpadi szerepét, amely a Dobostorta című operettben volt.

Egyre több szerep

S ezek még csak a kezdetek voltak, mert egy válogatás során megkapta a Veszprémi Petőfi Színház West Side Storyjának Anitáját, Vándorfi László rendezésében. Felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett- musical szakára, Szirtes Tamás és Léner Péter osztályába, ahol a diplomaszerepei a La Mancha lovagjából Aldonza és az Egy kis éji zenéből Charlotte karaktere voltak.
Gyakorlatra Pécsre kerül (West Side Story; Anita) majd Szeged következett (West Side Story; Anita ). Innen Diósgyőrbe került, (La Mancha lovagja; Antónia) míg következett a a Madách Színház (Nyomorultak  és végül a József Attila Színházba (Pál utcai fiúk; Geréb) került.
Az egyetem után Kerényi-Miklós Gábor által igazgatott Budapesti Operettszínházba szerződött, amelynek azóta is tagja, s részt vett az Operett Angyalai nevezetű formációban is, amely a TV2 Dalnokok ligája című műsor versenyére állt össze.

Sorozatban megállta a helyét!

Ezt követően 3 évig forgatott a TV2 Jóban-rosszban című sorozatában, ahol Irén, az altatóorvos karakterét játszotta, majd 2007-től az M1 M.O.M. Musical-operett magazin háziasszonya, műsorvezetője lett.

A díjak sem kerülték él, büszke birtokosa a Súgó Csiga díjnak és a Bársony Rózsi Emlékgyűrűnek is.

Születésnapján a zene.hu is köszönti, Isten éltesse sokáig és sok sikert kívánunk neki pályájához és civil életéhez is!