Siménfalvy Ágota új műfajban adott ki lemezt

Cím: Siménfalvy Ágota új műfajban adott ki lemezt
Dátum: 2010.05.31
Forrás: Zene.hu

Egy igazi női lélek, akinek a hangján legendák születnek újjá. Olyan popslágereket énekel el lemezén, amelyeket ma is dúdolunk. 2010-es hangzás, új műfaj: ez ÁGOTA.

Siménfalvy Ágota a mai magyar musical színjátszás meghatározó egyénisége. Diplomája megszerzése után a Budapesti Operettszínház szerződtette, melynek azóta is tagja. Fiatal kora ellenére eljátszotta a modern musicalirodalom vezető szerepeit: volt a West Side Story Anitája, A muzsika hangja Máriája, Rómeó és Júlia: Capuletnéje, az Abigél Horn Micije és lehetne még sorolni.

Színpadi szerepein kívül tagja volt a Budapesti Operett Színház tagjaiból alakult Operett Angyalai formációnak, amely a TV2 Dalnokok ligája című műsor versenyére állt össze, s ha még maradunk a csatornánál, akkor kiderül hogy 3 évig forgatott a TV2 Jóban-rosszban című sorozatában, ahol Irén, az altatóorvos karakterét személyesítette meg. Három éve musical-operett magazin háziasszonya és műsorvezetője, s emellett számos hanghordozó őrzi összetéveszthetetlen hangját.

Új utakon

A művésznő pályájának új szakaszába lépett ebben az évben. Önálló kiadvánnyal jelentkezik, méghozzá meglepő módon: nem hazai pályán, hanem társműfajban, a popzene világában. Nagyszámú, fiatalokból és a középkorosztályból álló rajongótábora garancia arra, hogy ezen az úton is követik.

Az albumon a ’70-es, ’80-as, ’90-es évek kultikus, de el nem csépelt poplegendái hallhatók a mai kornak és hangzásigénynek maximálisan megfelelő feldolgozásban. A CD dalai között érdekességként megtalálható Ágota egyik legnagyobb sikerének, a Menyasszonytánc című darab nagy slágerének popváltozata is.

Olyan nagyszerű előadók dalait dolgozza fel az album, akik Ágota ifjúságát jelentették és leginkább dalszövegeikkel hatottak rá. Ezek a szövegek örökérvényűek, a kapcsolatokról, szerelemről, boldogságról és búcsúról, egyszóval az életről szólnak.

Mindez egy énekes színésznő megfogalmazásában, aki igazán színpadi produkcióvá emeli a popdalokat. Hallhatnak egykori Cserháti Zsuzsa, Katona Klári, Kovács Kati, Kaszás Attila, Demjén Ferenc dalokat éppúgy, mint Dés László szerzeményt. Bonusként olyan különlegességet tartogat az album, mint Ágota duettje Szakcsi Lakatos Bélával, aki zongorán kíséri őt.