Siménfalvy Ágota cd-je: régi popslágerek, 21. századi hangzás

Cím: Siménfalvy Ágota cd-je: régi popslágerek, 21. századi hangzás
Dátum: 2010-05-18 15:43
Forrás: Infovilág + LigetPress

Pályájának új szakaszába lép júniusban Siménfalvy Ágota. A mai magyar musical színjátszás meghatározó egyénisége önálló kiadvánnyal jelentkezik. Méghozzá meglepő módon: nem „hazai pályán”, hanem társműfajban, a popzene világában.

Újjászületnek a legendás popslágerek: Cserháti, Kovács Kati, Katona Klári, Demjén és Kaszás Attila dalai, éspedigSiménfalvy Ágota hangján. A hazai musicalszínház kiemelkedő alakját a diploma megszerzése után a BudapestiOperettszínház szerződtette, melynek azóta is tagja. Fiatal kora ellenére eljátszotta a musicalirodalom vezetőszerepeit. Például Anitát (West Side Story), Máriát (A muzsika hangja), Capuletnét (Rómeó és Júlia), Constanzét(Mozart!), Rózsit (Menyasszonytánc), Horn Micit (Abigél).

Színpadi szerepein kívül tagja volt a Budapesti Operett Színház tagjaiból alakult formációnak, az OperettAngyalainak, amely a TV2 Dalnokok ligája című műsor versenyére állt össze. Három évig forgatott a TV2  Jóban-rosszban című sorozatában, 2007-től pedig a közszolgálati tévé (M1) musical-operett programjának műsorvezetője.Tavaly jelent meg „Mese és rajzfilmslágerek” duettalbuma Farkas Gábor Gábriellel, „Örökre szépek” címmel.

A hamarosan megjelenő, Ágota című korongon a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek kultikus, de el nem csépeltpoplegendái hallhatók a mai kornak és hangzásigénynek megfelelő feldolgozásban. A dalok között megtalálható aművésznő egyik legnagyobb sikerének, a Menyasszonytánc című darab slágerének popváltozata is.A cd zömmel olyan előadók dalait dolgozza fel, akik Ágota ifjúságához kötődnek, és leginkább dalszövegeikkelhatottak rá. Mindez egy olyan énekes-színésznő megfogalmazásában, aki úgyszólván színpadi produkcióvá emeli apopdalokat. Ráadásként olyan különlegességet tartogat az album, mint Ágota duettje Szakcsi Lakatos Bélával, akizongorán kíséri őt.