Gyerekeknek énekel Siménfalvy Ágota

Cím: Gyerekeknek énekel Siménfalvy Ágota
Dátum: 2009. 11. 25. 23:59
Forrás: Zalaihírlap.hu

Mese és rajzfilmslágerek címmel jelentetett meg új nagylemezt a Budapesti Operettszínház művésze, Siménfalvy Ágota. A népszerű színész egy kiadvány erejéig háttérbe szorította a musicalek világát, hogy ezúttal a gyerekekhez szóljon.

Siménfalvy Ágota számos musicalből ismert, rajongói köre előadásról előadásra nő. A színész-énekes ezúttal a gyerekek körében kívánja növelni táborát, hiszen a Mese és rajzfilmslágerek című kiadvánnyal őket célozta meg.

- A szólókarrierem fontos állomása ez a lemez, mert minden egyes szituáció, minden egyes szerep egy más és más kis életről szól – mondta Siménfalvy Ágota. – Hol egy mai lányról, hol egy rajzfilm negatív szereplőjéről, hol egy szerelmes lányról, hol egy karakterszereplőről, úgyhogy nagyon színes dolog kerekedik ki belőle. – A lemezen szereplő dalokat én magam választottam, benne van a személyes élményem. Nem véletlenül döntöttem például Csipkerózsika mellett, hiszen ez a mese az egyik legkomolyabb gyermekkori élményem. Felnőttként persze egy picit mást jelent, egy szerelmi kötődés olyan aspektusát, ami valahol az ember lelke mélyén van.

Siménfalvy Ágota azt is elmondta, színésznek tartja magát, s nem énekesnek, ezért nagyon fontosnak tartotta, hogy a stúdióban, a dalok rögzítésekor ne csak zenei élményt adjon, hanem a dalok mögötti tartalom mondanivalója is megragadja a hallgatóságát. A lemezt Farkas Gáborral közösen készítette.