A Magyar Televízió ünnepi ajándéka: Latin érintés a tévé képernyőjén át

Cím: A Magyar Televízió ünnepi ajándéka: Latin érintés a tévé képernyőjén át
Dátum: 2009.12.10.
Forrás: Zene.hu

A televízióban is látható lesz Papadimitriu Athina „Latin érintés” címre keresztelt koncertje, amelyet a Művészetek Palotájában rögzítettek. Az adás december 26-án lesz látható, az m1-en.

– A latin zene minden hangulatomban megérint. Legyek vidám vagy szomorú, bizakodó vagy csüggedt – vallja Papadimitriu Athina. Zenésztársa, Kutik Rezső a komolyzene világából csatlakozott a színésznőhöz. Ennek ellenére a végeredmény mégsem crossover stílusú, hanem a dalok gyökeréhez visszanyúlva egy különleges akusztikus hangzású album lett, melyből szeptember 20-án két telt házas koncertet adtak a Művészetek Palotájában.

Az album dalaira felfűzött színpadi történetben Athina elmesélte a dalok keletkezésének történetét, tartalmát. Külön érdekességként néhány történet megelevenedett a tánc nyelvén is.

A koncerten – csakúgy, mint a lemezen – Athina vendége a pár hete Örökre szépen című új albummal jelenkezett Siménfalvy Ágota volt, a Budapesti Operettszínház musicaldívája, aki a „Frida” filmben elhangzó „Paloma Negra” című dalban énekelt duettet Athinával.

Az est különösen felemelő pillanata volt, amikor Athina és a közönség együtt érzékenyedett el a Trokán lányok, Anna és Nóra előadásában elhangzott “Mama, kérlek” című dalra, mely a fantasztikus sikerre való tekintettel felkerült a közeljövőben megjelenő albumra.