Ébred valami a szívemben

Rázd meg baby! – Ébred valami a szívemben c. lemezről
Siménfalvy Ágota – Rázd meg baby by simenfalvyagota

Letöltés: Siménfalvy Ágota – Rázd meg baby! (formátum: MP3, méret: 4,57 Mb, hossz: 3:19)

 

Ágota. Színésznő. Énekesnő. Musicalsztár.

Most legendás popslágereket énekel: Cserháti, Kovács Kati, Katona Klári, Demjén és Kaszás Attila dalai születnek újjá az Ő hangján.

Egy igazi női lélek. 2010-es hangzás. Egy új műfaj: ÁGOTA.

Siménfalvy Ágota a mai magyar musical színjátszás meghatározó egyénisége.

Diplomája megszerzése után a Budapesti Operettszínház szerződtette, melynek azóta is tagja. Fiatal kora ellenére eljátszotta a modern musicalirodalom vezető szerepeit. Néhány ezek közül:

West Side Story: Anita, A muzsika hangja: Mária, Rómeó és Júlia: Capuletné, Mozart! – Constanze, Menyasszonytánc: Rózsi, Sweet Charity: Charity, Abigél: Horn Mici, Ibusár: Sárbogárdi Jolán.

Színpadi szerepein kívül tagja volt a Budapesti Operett Színház tagjaiból alakult Operett Angyalai formációnak, amely a TV2 Dalnokok ligája című műsor versenyére állt össze.  3 évig forgatott a TV2  Jóban-rosszban című sorozatában ( Irén; altatóorvos ), 2007-től az M1 M.O.M. Musical-operett magazin háziasszonya, műsorvezetője.

A következő Cd-kiadványokon szerepelt: La Mancha lovagja, Mindhalálig Musical, A Szépség és a Szörnyeteg (főcímdal), Menyasszonytánc.

2009-ben jelent meg „Mese és rajzfilmslágerek” duett albuma Farkas Gábor Gábriellel, „Örökre szépek” címmel

A művésznő pályájának új szakaszába lép a 2010-es évben. Önálló kiadvánnyal jelentkezik, méghozzá meglepő módon: nem hazai pályán, hanem társműfajban, a popzene világában. Nagyszámú, fiatalokból és a középkorosztályból álló rajongótábora garancia arra, hogy ezen az úton is követik.

Az albumon a ’70-es, ’80-as, ’90-es évek kultikus, de el nem csépelt poplegendái hallhatók a mai kornak és hangzásigénynek maximálisan megfelelő feldolgozásban.

A CD dalai között érdekességként megtalálható Ágota egyik legnagyobb sikerének, a Menyasszonytánc c. darab nagy slágerének popváltozata is. A dalban, mint a darabban, partnere Mészáros Árpád Zsolt.

Olyan nagyszerű előadók dalait dolgozza fel az album, akik Ágota ifjúságát jelentették és leginkább dalszövegeikkel hatottak rá. Ezek a szövegek örökérvényűek, a kapcsolatokról, szerelemről, boldogságról és búcsúról, egyszóval az életről szólnak.

Mindez egy énekes színésznő megfogalmazásában, aki igazán színpadi produkcióvá emeli a popdalokat. Hallhatnak egykori Cserháti Zsuzsa, Katona Klári, Kovács Kati, Kaszás Attila, Demjén Ferenc dalokat éppúgy, mint Dés László szerzeményt. Bonusként olyan különlegességet tartogat az album, mint Ágota duettje Szakcsi Lakatos Bélával, aki zongorán kíséri őt.

 

 

 

 

 

 

 

Ágota gondolatai a NeoFM “Magyar hangok” című adásában: kattints rá

Track list:
1. Ébred valami a szívemben
2. Közel a Naphoz
3. Titkos szobák szerelme
4. Menyasszonytánc – duett Mészáros Árpád Zsolttal
5. Jó estét nyár, jó estét szerelem
6. Homályosan
7. Elfelejtett bosszanova
8. Rázd meg, baby
9. Most kell eldöntenem
10. Én leszek

Bonus track:
Amikor melletted vagyok – zongora: Szakcsi Lakatos Béla

CD rendelés:
Rózsavölgyi Zeneműbolt
cím: 1052 Budapest, Szervita tér 5.
telefon: +36-1-318-3500
webáruház: http://webaruhaz.rozsavolgyi.hu